Takács Orsolya

Óvodavezető

 

„A jó öreg kút csendesen ontja vizét, így telik minden napja. Áldott élet ez, fontolgatom: csak adni, adni minden napon. Ilyen kúttá kellene lennem. Csak adni teljes életemben. Mindig csak adni? Ez terhet is jelenthet! Jó kút, nem érzed ezt a terhet? Belenézek, tükre rám ragyog, de hiszen a forrás nem én vagyok! Árad belém, csak továbbadom, Vidáman, csendben és szabadon. Hadd éljek ilyen kút-életet, Osszak áldást és sok-sok szeretetet! Nem az enyém, Krisztustól kapom, Egyszerűen csak továbbadom.”

/Ismeretlen szerző: Mindig csak adni/

Takács Orsolya vagyok, a Szent Margit Katolikus Óvoda vezetője. Óvodapedagógusi, hitoktatói, neveléstudományi mesterszakos bölcsész- kora gyermekkor pedagógiája szakirányú, valamint közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgával rendelkezem. A nagykanizsai piaristáknál töltött évek után, 2017 óta ebben az intézményben dolgozom. A vezetői feladatok mellett a Felhőcske csoportegyik óvodapedagógusa vagyok.

Az itt dolgozó pedagógusok munkáját igyekszünk sziklaalapra építeni; Krisztusra és az ő tanítására, hogy jó példával, szeretettel, tetteinkkel vezethessük a ránk bízottakat. Fontos feladatunknak tartom, hogy a gyermekek lelkébe elültessük az üdvösség örömhírét, hogy motiváljuk őket a Jó, az Igaz és a Szép szeretetére.

Célom, hogy a Szent Margit Katolikus Óvodába a szülőkkel való együttműködésnek, közös nevelési elveknek köszönhetően kiegyensúlyozott, boldog gyermekek járjanak, akiknek nem pusztán a felnőttek jelenléte nyújt biztonságot, hanem a Mennyei Atya gondviselése is.

Dolgozói közösségünket a nyitottság, innovatív szemléletmód, a keresztény alapokra való építkezés jellemezi, mellyel sok gyermeknek adhatunk szárnyakat, ez által mi is töltekezhetünk. Meg kell találnunk mindenkinek azt a képességét, erősségét, amiben a leginkább képes kibontakozni az óvodai nevelés során.