Munkatársaink

Mészáros Ágnes

 óvodavezető, óvodapedagógus

"Az élet ajándéka egy gyermek, ha rá nézel kigyúlnak a fények. Ha kis karjával átölel, többé egyedül nem leszel. Mosolya kíséri életed, s te kézen fogva végignézheted. Vele sírsz, vele nevetsz, Ő az, akit feltétel nélkül örökre szeretsz!"

 1998-ban végeztem a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán, majd a Szántó Utcai Óvodában dolgoztam 16 évig. 2003-ban közoktatási vezető szakvizsgát tettem, 2014-ben hittanár –nevelőtanár MA szakon végeztem a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kaposvári kihelyezett szakán. Ugyanebben az évben a Tudományi Diákköri Konferencián 2. helyezést értem el, illetve megkaptam a zsűri különdíját. Eddigi óvónői munkám során előadást tartottam dajkáknak, szakmai bemutatót óvónőknek és számos óvodai szintű rendezvény szervezését bonyolítottam le.
 Két kislány édesanyjaként átérzem, hogy a szülőknek mennyire fontos, hogy gyermekét biztonságban, gondos segítő óvónénik és dajka nénik mellett tudják, amíg dolgoznak, ezért nagyon fontosnak tartom a meghitt, családias légkör megteremtését az óvodában is, bár tudom, az otthon „melege” semmivel sem pótolható.
 Őszintén hiszem, hogy a jövőben a Szent Margit Óvoda alkalmazotti közösségével együttműködve sikeresen tudjuk megalapozni a hozzánk járó kisgyermekek iskolakezdését, miközben gondtalan, élményekkel és örömökkel teli óvodai éveket töltünk együtt.
 Remélem, hogy minél több szülővel tudok az elkövetkező időszakban találkozni és megismerkedni, és sok apukának és anyukának fogom tudni bemutatni a megújuló óvodát, elmondani az új programokat és tevékenységeket, és megosztani terveimet az óvoda jövőképével kapcsolatban.

Czmerk Istvánné

 óvodavezető helyettes, óvodapedagógus

"A szeretet igazi édesanya, mely melengeti a gyengélkedőket, munkára serkenti az előrehaladottakat, megfékezi a nyugtalanokat, kinek-kinek azt nyújtja, amire szüksége van, mindenkit, mint édes gyermekét szereti."

 Klári néni vagyok. 1980 óta dolgozom óvodában, munka mellett végeztem el a felsőfokú óvónőképző iskolát, majd néhány év múlva, amikor megszületett második kisfiam, beiratkoztam a Péteri Pál atya által vezetett hitoktatói iskolába. Az ő biztatására váltottam munkahelyet és kerültem a Szent Margit Katolikus Óvodába. Itt egy családias, szoros baráti kapcsolatokat ápoló közösséget alakítottunk ki, ahol mindnyájan örömmel és szeretettel fogadjuk a hozzánk jövő gyermekeket és szüleiket. Hiszem azt, hogy minden gyermek egyéni törődést igényel. Pozitív tulajdonságaikat kiemelve, egyéni adottságaiknak, képességeiknek megfelelően fejlődve, megismerhessék önmagukat, Isten szeretetét és az őket körülvevő világot. A hivatásomban azt szeretem, hogy nincs két egyforma nap, mindig kreatívnak kell lenni, olyan tevékenységeket, programokat tervezni, melyek által a gyermekek új ismertetekkel és tudással gyarapodnak.

Tóthné Perák Zsuzsanna

 óvodapedagógus

"A gyermek egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagál, amit mi emberek váltunk ki belőle.
Hogy élete egészséges lesz- e vagy nem, attól függ, mi felnőttek hogyan viselkedünk a környezetébe..."

Már gyermekkoromban elhatároztam, hogy óvó néni leszek, ha nagy leszek. Ez az érzés elkísért a pályaválasztásig.10 éven át tanultam, képeztem magam, annak érdekében, hogy minél mélyebben beleláthassak a gyermeki lélekbe.
Szeretem amikor körülnézek és csicseregnek körülöttem a gyerekek, s felemelő érzés látni önmagam általuk.

 

Németh Edit

pedagógia          asszisztens          

"A gyermek a legtökéletesebb teretmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét."

Edit néni vagyok. Kisebbik lányom születése után fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy óvónő lehessek.
Az isteni gondviselés hozott a Katolikus Óvodába.
Fontosnak tartom, hogy a gyermekek ismerjék meg Isten gondviselő szeretetét, és gyermeki kíváncsiságukat kihasználva segítsem őket sokoldalú, érdeklődő, vidám és kiegyensúlyozott felnőtteké válni. Szeressék és tiszteljék egymást, és tudjanaj minél többet a körülöttük lévő világról.

 

Takács  Orsolya

óvodapedagógus

"Csak az nevel, aki szeret, mert a nevelés maga a szeretet."

 Orsi néni vagyok. 2010 - ben végeztem a Kaposvári egyetem óvodapedagógia szakán. Egy évvel később pedig a Veszprémi Hittudományi Főiskolán hitoktatói diplomát szereztem.Évekig egy másik város katolikus óvodájában dolgoztam.
Fontos feladatomnak tartom, hogy a kisgyermekek életkoruknak megfelelő szinten megismerhessék Istent, megtanulják egymást elfogadni, szeretni.
Szívesen kirándulok gyermekekkel, mely kiváló lehetőséget nyújt a teremtett világ megannyi csodájának felfedezésére.

 

Hadnagyné
Erdélyi Dorottya
 

óvodapedagógus

„Minden gyerek jó. Jó, ha jól érzi magát a világban, ha biztonságban van. Ha a szülei mosolyognak, ő is mosolygós. Ha feszültek, ő is feszült. Ha barátságosak, ő is barátságos. Ha nem őszinték, ha titkolóznak, ő is így tesz. Szomjazik a jó példára és a szeretetre. És, ha rosszul érzi magát,ha "rosszalkodik" , a legtöbb amit érte tehetsz, hogy még jobban szereted.”

Dóri néni vagyok. 2008- ban végeztem a Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskolai Kar óvodapedagógus szakán.
Két kisfiam születése előtt egy kistérségi óvodában dolgoztam, ahol sok tapasztalatot szereztem a hátrányos helyzetű és sajátos nevelést igénylő gyermekek nevelésével kapcsolatban.
Régóta tudtam, hogy óvó néni szeretnék lenni. Gimnáziumi éveim alatt több gyermek táborban részt vettem szervezőként, és egy sérült gyermekek segítségére alakult alapítványnál is önkénteskedtem. Nagyon szeretem a szabad mozgást, sportolást, melyet az óvodai nevelés során munkába is beépítek.
Alapelvem, hogy a katolikus óvodában szeretetben, tiszteletben neveljük a gyermekeket a szépre, a jóra, barátságra, kedvességre, s hogy együtt megismerjük a világ gyönyörűségét, a jó Isten szeretetét.

Pápa Anikó

óvodapedagógus

"Ha a kisgyermek szabadon nyúl a tapasztalatokért átéli az életet."

1999- ben végeztem a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán. Egy vidéki óvodában kezdtem nevelő munkámat. Három gyermekem születése után főállású anyaként mutattam meg a világ titkait a hozzám legközelebb álló gyerekeknek. Ezt követően hátrányos helyzetű gyermekkel foglalkoztam,  ahol  értékes tapasztalatokat gyűjthettem. Mindennapjaimban olyan értékeket  továbbítok, ami a kisgyermekek testi lelki fejlődését elősegíti. Célom a tolerancia, az empátia a mássággal élő embertársaink elfogadása, és ezek hangsúlyozása szeretetteljes légkörben.

 

 

Vas Anikó

óvodapedagógus

"A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak.
 Olyankor tanulják, hogy mi is az az élet"

Anikó néni vagyok. 3 fiatal lány édesanyja.
20 éve vagyok az óvodapedagógusi pályán.
Hiszek a művészet személyiség formáló erejében. Célom a gyermekek egészséges testi, lelki fejlődése a zene és mozgás segítségével.
Szabadidőmben egy gyülekezeti kórusban énekelek, mely megerősíti az Istenben való hitemet.

Papp Gáborné
 

dajka

„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.”

Évi néni vagyok, két felnőtt leány anyukája. Évekkel ezelőtt belekóstolhattam az óvodai munkába. Az a miliő, ami ott fogadott örökre részemmé vált. Mindig visszavágytam a gyermekek közé. Közelségük, egész lényük megnyugvással tölt el, és mérhetetlen energiát ad. Boldog vagyok, hogy hosszú évek után újra gyermekek között lehetek. Egy olyan világba csöppentem, aminél jobbat nem is kívánhatnék – gyönyörű környezet, csodálatos kolleginák, és lépten-nyomon gyermekek.

Papp Lászlóné
 

dajka

"A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel."

Etelka néni vagyok. Számomra az, hogy a gyermekek között lehetek, többet jelent, mint hivatás: az életem részévé vált. A gyermekek mosolya, ölelése lelki táplálékot nyújt számomra. Boldog vagyok, hogy közöttük lehetek.

Arnold Józsefné
 

technikai dolgozó

"A SZERETET csodálatos dolog. Sosem kell elvennünk valakitől, hogy másnak is adjunk. Mindig jut belőle bőven mindenkinek."

Hajni néni vagyok. Nagy öröm nekem, hogy ebben az óvodában nevelgethetem a gyermekeket, ahol családias légkörben várjuk őket. Célom, hogy mindent megtegyek azért, míg a szülők dolgoznak, a gyermekek otthon és biztonságban érezzék magukat. A legfőbb célunk az, hogy családias légkörben, meghitten, Isten szeretetére neveljük gyermekeinket.

Csillag Irén
 

dajka

"Szeressétek a gyermeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok.
A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék a szívünket."

Irénke néni vagyok, két felnőtt gyermek édesanyja. Nagyon szeretem a munkám, amit nem is munkaként fogok fel, hiszen a gyermekekkel lenni öröm, akik tele vannak energiával, és őszinte szeretettel, amibe nap mint nap részem van. Engem is feltöltenek élettel, még ha kicsit rosszabb kedvel is megyek munkába, elfeledtetik velem a szomorúságot. Így, hogy tőlük ennyi mindent kapok, küldetésemnek érzem, hogy én is minél többet adjak nekik, hogy elindítsam őket az úton, hogy neveljem őket, meghallgassam őket, a titkaikat, hogy anyukájuk helyett anyukájuk lehessek, és legboldogabb óvodás éveiket szerezhessem nekik.

Szeremleiné Kassai Teréz

dajka

"Ha  kedvesen bánnak veled, kedvessé válsz, ha érzékenyen bánnak veled, empatikus leszel, ha őszintén bánnak veled, őszinte leszel."

Teri néni vagyok, két gyermek anyukája. Oktató, nevelő munkát segítőként dolgozom az óvodában. Csodálatos dolog gyerekek között lenni, gyerek szemmel teljesen másként látják a világot. Fontosnak tartom, hogy önzetlen és alázatos munkámmal szebbé tegyem a mindennapjaikat.