Munkatársaink

Mészáros Ágnes

 óvodavezető, óvodapedagógus

"Az élet ajándéka egy gyermek, ha rá nézel kigyúlnak a fények. Ha kis karjával átölel, többé egyedül nem leszel. Mosolya kíséri életed, s te kézen fogva végignézheted. Vele sírsz, vele nevetsz, Ő az, akit feltétel nélkül örökre szeretsz!"

 1998-ban végeztem a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus szakán. 2003-ban közoktatási vezető szakvizsgát tettem, 2014-ben hittanár –nevelőtanár MA szakon végeztem a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kaposvári kihelyezett szakán. Ugyanebben az évben a Tudományi Diákköri Konferencián 2. helyezést értem el, illetve megkaptam a zsűri különdíját. Eddigi óvónői munkám során előadást tartottam dajkáknak, szakmai bemutatót óvónőknek és számos óvodai szintű rendezvény szervezését bonyolítottam le.
 Két kislány édesanyjaként átérzem, hogy a szülőknek mennyire fontos, hogy gyermekét biztonságban, gondos segítő óvónénik és dajka nénik mellett tudják, amíg dolgoznak, ezért nagyon fontosnak tartom a meghitt, családias légkör megteremtését az óvodában is, bár tudom, az otthon „melege” semmivel sem pótolható.
 Őszintén hiszem, hogy a jövőben a Szent Margit Óvoda alkalmazotti közösségével együttműködve sikeresen tudjuk megalapozni a hozzánk járó kisgyermekek iskolakezdését, miközben gondtalan, élményekkel és örömökkel teli óvodai éveket töltünk együtt.
 Remélem, hogy minél több szülővel tudok az elkövetkező időszakban találkozni és megismerkedni, és sok apukának és anyukának fogom tudni bemutatni a megújuló óvodát, elmondani az új programokat és tevékenységeket, és megosztani terveimet az óvoda jövőképével kapcsolatban.

 

Czmerk Istvánné

 óvodavezető helyettes, óvodapedagógus

"A szeretet igazi édesanya, mely melengeti a gyengélkedőket, munkára serkenti az előrehaladottakat, megfékezi a nyugtalanokat, kinek-kinek azt nyújtja, amire szüksége van, mindenkit, mint édes gyermekét szereti."

 Klári néni vagyok. 1980 óta dolgozom óvodában, munka mellett végeztem el a felsőfokú óvónőképző iskolát, majd néhány év múlva, amikor megszületett második kisfiam, beiratkoztam a Péteri Pál atya által vezetett hitoktatói iskolába. Az ő biztatására váltottam munkahelyet és kerültem a Szent Margit Katolikus Óvodába. Itt egy családias, szoros baráti kapcsolatokat ápoló közösséget alakítottunk ki, ahol mindnyájan örömmel és szeretettel fogadjuk a hozzánk jövő gyermekeket és szüleiket. Hiszem azt, hogy minden gyermek egyéni törődést igényel. Pozitív tulajdonságaikat kiemelve, egyéni adottságaiknak, képességeiknek megfelelően fejlődve, megismerhessék önmagukat, Isten szeretetét és az őket körülvevő világot. A hivatásomban azt szeretem, hogy nincs két egyforma nap, mindig kreatívnak kell lenni, olyan tevékenységeket, programokat tervezni, melyek által a gyermekek új ismertetekkel és tudással gyarapodnak.

 

Tóthné Perák Zsuzsanna

 óvodapedagógus

"A gyermek egyetlen érzékszerv. Minden hatásra reagál, amit mi emberek váltunk ki belőle.
Hogy élete egészséges lesz- e vagy nem, attól függ, mi felnőttek hogyan viselkedünk a környezetébe..."

Már gyermekkoromban elhatároztam, hogy óvó néni leszek, ha nagy leszek. Ez az érzés elkísért a pályaválasztásig.10 éven át tanultam, képeztem magam, annak érdekében, hogy minél mélyebben beleláthassak a gyermeki lélekbe.
Szeretem amikor körülnézek és csicseregnek körülöttem a gyerekek, s felemelő érzés látni önmagam általuk.

 

 

Bicskei Szilvia
      pedagógiai asszisztens    

"A gyermek a legtökéletesebb teretmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét."

Szilvi néni vagyok. Pályámat egy vidéki óvodában kezdetem dajkaként. Ott határoztam el magam, hogy óvodapedagógus szeretnék lenni.
3 gyermek büszke édesanyja vagyok.
A sors és a gondviselés hozott ebbe az óvodába.
Bízom benne, hogy a munkám segíti a gyermeki szemekben megőrizni a fényt és a csillogást!

 

Takács  Orsolya

óvodapedagógus

"Csak az nevel, aki szeret, mert a nevelés maga a szeretet."

 Orsi néni vagyok. 2010 - ben végeztem a Kaposvári egyetem óvodapedagógia szakán. Egy évvel később pedig a Veszprémi Hittudományi Főiskolán hitoktatói diplomát szereztem.Évekig egy másik város katolikus óvodájában dolgoztam.
Fontos feladatomnak tartom, hogy a kisgyermekek életkoruknak megfelelő szinten megismerhessék Istent, megtanulják egymást elfogadni, szeretni.
Szívesen kirándulok gyermekekkel, mely kiváló lehetőséget nyújt a teremtett világ megannyi csodájának felfedezésére.

 

Hadnagyné
Erdélyi Dorottya
 

óvodapedagógus

„Minden gyerek jó. Jó, ha jól érzi magát a világban, ha biztonságban van. Ha a szülei mosolyognak, ő is mosolygós. Ha feszültek, ő is feszült. Ha barátságosak, ő is barátságos. Ha nem őszinték, ha titkolóznak, ő is így tesz. Szomjazik a jó példára és a szeretetre. És, ha rosszul érzi magát,ha "rosszalkodik" , a legtöbb amit érte tehetsz, hogy még jobban szereted.”

Dóri néni vagyok. 2008- ban végeztem a Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskolai Kar óvodapedagógus szakán.
Két kisfiam születése előtt egy kistérségi óvodában dolgoztam, ahol sok tapasztalatot szereztem a hátrányos helyzetű és sajátos nevelést igénylő gyermekek nevelésével kapcsolatban.
Régóta tudtam, hogy óvó néni szeretnék lenni. Gimnáziumi éveim alatt több gyermek táborban részt vettem szervezőként, és egy sérült gyermekek segítségére alakult alapítványnál is önkénteskedtem. Nagyon szeretem a szabad mozgást, sportolást, melyet az óvodai nevelés során munkába is beépítek.
Alapelvem, hogy a katolikus óvodában szeretetben, tiszteletben neveljük a gyermekeket a szépre, a jóra, barátságra, kedvességre, s hogy együtt megismerjük a világ gyönyörűségét, a jó Isten szeretetét.

 

Pápa Anikó

óvodapedagógus

"Ha a kisgyermek szabadon nyúl a tapasztalatokért átéli az életet."

1999- ben végeztem a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán. Egy vidéki óvodában kezdtem nevelő munkámat. Három gyermekem születése után főállású anyaként mutattam meg a világ titkait a hozzám legközelebb álló gyerekeknek. Ezt követően hátrányos helyzetű gyermekkel foglalkoztam,  ahol  értékes tapasztalatokat gyűjthettem. Mindennapjaimban olyan értékeket  továbbítok, ami a kisgyermekek testi lelki fejlődését elősegíti. Célom a tolerancia, az empátia a mássággal élő embertársaink elfogadása, és ezek hangsúlyozása szeretetteljes légkörben.

 

Vas Anikó

óvodapedagógus

"A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak.
 Olyankor tanulják, hogy mi is az az élet"

Anikó néni vagyok. 3 fiatal lány édesanyja.
20 éve vagyok az óvodapedagógusi pályán.
Hiszek a művészet személyiség formáló erejében. Célom a gyermekek egészséges testi, lelki fejlődése a zene és mozgás segítségével.
Szabadidőmben egy gyülekezeti kórusban énekelek, mely megerősíti az Istenben való hitemet.

 

Szűcs Dóra

óvodapedagógus

"Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni."

Óvodapedagógusi tanulmányaimat 2012-ben fejeztem be a Kaposvári Egyetem Pedagógia karán. Ezután a Pécsi Tudományegyetemen végeztem Mentálhigiéné és közösségi segítés szakon. 2013 óta dolgozom óvodapedagógusként.
Az elmúlt évek alatt mindig is arra törekedtem, hogy a gyerekek olyan közösségben legyenek, ahol jól érzik magukat, szeretettel forduljanak egymás felé, figyeljenek egymásra. Szerezzenek olyan élményeket, tapasztalatokat, amelyek által szeretettel gondoljanak vissza óvodás életükre.

 

Balajcza Zsoltné
(Szilvi néni)
 

technikai dolgozó

„jzfkjfkjg”

Szilvi néni vagyok, két felnőtt gyermekem van. Nagyon örültem hogy lehetőségem nyílt  ebben az óvodában dolgozni. Áldás hogy minden napjaimat csillogó szemű gyermekek közt tölthetem.
A szülőkkel, gyermekekkel és a munkatársakkal való jó kapcsolat tartáson túl fontosnak tartom a tiszta, esztétikus és rendezett környezet kialakítását.

 

Arnold Józsefné
 

dajka

"A SZERETET csodálatos dolog. Sosem kell elvennünk valakitől, hogy másnak is adjunk. Mindig jut belőle bőven mindenkinek."

Hajni néni vagyok. Nagy öröm nekem, hogy ebben az óvodában nevelgethetem a gyermekeket, ahol családias légkörben várjuk őket. Célom, hogy mindent megtegyek azért, míg a szülők dolgoznak, a gyermekek otthon és biztonságban érezzék magukat. A legfőbb célunk az, hogy családias légkörben, meghitten, Isten szeretetére neveljük gyermekeinket.

 

Csillag Irén
 

dajka

"Szeressétek a gyermeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok.
A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék a szívünket."

Irénke néni vagyok, két felnőtt gyermek édesanyja. Nagyon szeretem a munkám, amit nem is munkaként fogok fel, hiszen a gyermekekkel lenni öröm, akik tele vannak energiával, és őszinte szeretettel, amibe nap mint nap részem van. Engem is feltöltenek élettel,  elfeledtetik velem a szomorúságot. Küldetésem, hogy elindítsam őket az úton, neveljem őket, meghallgassam őket, a titkaikat, anyukájuk helyett anyukájuk lehessek, és legboldog óvodás éveket szerezhessek nekik.

 

Szeremleiné Kassai Teréz

dajka

"Ha  kedvesen bánnak veled, kedvessé válsz, ha érzékenyen bánnak veled, empatikus leszel, ha őszintén bánnak veled, őszinte leszel."

Teri néni vagyok, két gyermek anyukája. Oktató, nevelő munkát segítőként dolgozom az óvodában. Csodálatos dolog gyerekek között lenni, gyerek szemmel teljesen másként látják a világot. Fontosnak tartom, hogy önzetlen és alázatos munkámmal szebbé tegyem a mindennapjaikat.